kosten website laten maken

Wat kost een website gemiddeld?

Websites zijn tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van elk bedrijf. Maar wat kost het nou om een website te laten maken? In dit artikel lees je alles over de gemiddelde kosten van een website.

Een website laten maken is geen kleine uitgave

Wanneer je een website laat maken, is dat geen kleine uitgave. Je moet namelijk rekening houden met de kosten van het ontwerp, de hosting, het domein en eventuele extra’s. Dit kan soms snel oplopen tot meerdere honderden euro’s. Daarom is het belangrijk om van tevoren goed na te denken over wat je budget is en wat je precies wilt laten maken. Als je bijvoorbeeld al een duidelijk beeld hebt van het ontwerp, kan dat helpen om de kosten te bepalen. Ook is het verstandig om verschillende aanbieders te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Waarom zijn websites zo duur?

Websites zijn tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van het bedrijfsleven. Ze helpen je om je product of dienst te promoten, je klanten te informeren en je naamsbekendheid te vergroten. Een goede website is dus een waardevol bezit voor ieder bedrijf. Maar helaas zijn websites niet goedkoop. 

Een website bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een domeinnaam, webhosting, een CMS of content management system, en ontwerp- en ontwikkeltijd. Al deze onderdelen kosten geld, en soms kan het bedrag oplopen tot wel 1000 euro per jaar. Het is dus niet gek dat veel bedrijven terughoudend zijn om in een website te investeren.

Maar gelukkig zijn er ook goedkopere alternatieven. Er zijn veel webhostingbedrijven die een eigen website aanbieden voor slechts enkele tientjes per jaar. Dit is een stuk goedkoper dan het laten maken van een website door een professionele ontwerper of ontwikkelaar.

Als je bedenkt dat een website je kan helpen om je bedrijf te laten groeien, is het dus zeker de moeite waard om in een goede website te investeren.

Wanneer moet je een website laten maken?

Wanneer je een website nodig hebt, is het belangrijk om te bepalen wat voor soort website je wilt. Wil je een eenvoudige website met een paar pagina’s of een meer uitgebreide website met veel functionaliteit? Het is ook belangrijk om te bepalen hoeveel tijd en moeite je in de website wilt steken. Als je weinig tijd en/of budget hebt, is het verstandig om een simpele website te laten maken. Een uitgebreidere website kost gemiddeld € 2500,-. Dit is afhankelijk van de functionaliteiten die je wilt en hoeveel pagina’s je nodig hebt.

Hoeveel kost verkeer (bezoekers) op je website?

Voor een eenvoudige website met weinig bezoekers kost het ongeveer € 150 per jaar. Dit is inclusief de kosten voor het domein, hosting en eventuele e-mailadressen. Voor een website met meer bezoekers of een complexere website is het tarief € 500 of meer per jaar. Deze websites vereisen meestal een VPS of dedicated server en hebben vaak speciale software of functies die meer onderhoud vergen.

Wat zijn jouw wensen voor de website?

Als je een website wilt laten maken, is het belangrijk om na te denken over wat je precies wilt. Een website kan namelijk heel wat kosten, afhankelijk van de wensen die je hebt. Het is dus verstandig om van tevoren goed uit te zoeken wat je nodig hebt en wat de kosten hiervan zullen zijn. Dit geldt ook voor de blogsectie op jouw website. Hieronder bespreken we enkele belangrijke punten waar je aan moet denken bij het maken van een blog.

Wat is jouw doel met de blogsectie?

Een van de eerste dingen waar je aan moet denken, is het doel dat je met de blogsectie wilt bereiken. Wil je bijvoorbeeld een platform creëren waarop je jouw gedachten over bepaalde onderwerpen kwijt kunt? Of wil je mensen informeren over een bepaald onderwerp? Wanneer je weet wat je wilt bereiken met de blogsectie, wordt het stukken makkelijker om een keuze te maken.

Hoeveel tijd heb je?

Naast het doel dat je met de blogsectie wilt bereiken, is het ook belangrijk om na te denken over hoeveel tijd je er aan kwijt wilt zijn. Houd er rekening mee dat een blog bijhouden tijd en energie kost. Het is dus verstandig om hier van tevoren goed over na te denken. Heb je bijvoorbeeld genoeg tijd om dagelijks een nieuwe blogpost te schrijven? Of wil je er alleen af en toe aan werken? Wanneer je hier van tevoren duidelijk over bent, voorkom je problemen in de toekomst.

Wat zijn jouw kosten?

Als je een blog wilt starten, is het ook belangrijk om na te denken over de kosten die hieraan verbonden zijn. Zo moet je bijvoorbeeld denken aan de kosten voor een domeinnaam en webhosting. Ook is het belangrijk om na te denken over de kosten van eventuele plug-ins of theme’s die je wilt gebruiken. Het is dus verstandig om van tevoren duidelijk in kaart te brengen wat de totale kosten zullen zijn. Wanneer je weet hoeveel geld je uit wilt geven, wordt het stukken makkelijker om een keuze te maken.

Hoe complex wil je het maken?

Als laatste punt is het belangrijk om na te denken over hoe complex je de blogsectie wilt maken. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het doel dat je met de blog wilt bereiken en hoeveel tijd je er aan kwijt wilt zijn. Wil je bijvoorbeeld een simpele blog met enkele posts, of wil je een uitgebreide website met veel mogelijkheden? Wanneer je weet wat je precies wilt, wordt het stukken makkelijker om een keuze te maken.

Kortom, als je een blogsectie wilt toevoegen aan jouw website, is het belangrijk om van tevoren goed na te denken over wat je precies wilt. Door de bovenstaande punten in acht te nemen, weet je zeker dat je de beste keuze maakt voor jouw situatie.

Welke functionaliteiten moet je website heb

Als je een website wilt laten maken, is het belangrijk om na te denken over de functionaliteiten die je nodig hebt. Wil je een e-commerce website? Dan zul je nodig hebben om een winkelmandje en een betaalsysteem te integreren. Start je liever een blog? Dan is het handig om een content management systeem (CMS) te gebruiken, zodat je gemakkelijk nieuwe berichten kunt toevoegen. Of wil je je werk tonen in een portfolio-website? Dan is het belangrijk om de juiste afbeeldingen en video’s te selecteren die jouw werk het beste laten zien.

Overweeg ook of je andere functionaliteiten nodig hebt, zoals een forum, een chatroom of een abonnementssysteem.

Enkele functionaliteiten waar je over kan nadenken:

  • Contact formulieren
  • Responsive design
  • E-commerce
  • Content management system (CMS)
  • Search engine optimization (SEO)
  • Social media integratie

Het is ook belangrijk om te overwegen hoeveel beheer je zelf wilt doen. Wil je een CMS waarmee je gemakkelijk zelf content kunt toevoegen en wijzigen? Of heb je liever dat iemand anders dat voor je doet? Hoeveel tijd en moeite wil je steken in het onderhoud van je website? Als je weinig tijd hebt of niet veel technische kennis hebt, is het misschien handig om iemand in te schakelen die je website voor je kan beheren.